Senaste nytt

080422

Här har tiden rullat på märker vi, men här kommer iallafall lite "nytt" senaste nytt:

Mia har varit här och vi hade jättetrevliga 10 dagar med bland annat en utflykt till andra sidan landet. I Kuantan bodde vi på Hyatt och solade, badade och åt snittar på kvällen i hotellets egna lilla "lounge". Mysigt!

Samuel har börjat spela trummor. Liksom simskolan är det lite upp och ner; ena gången jättekul för att andra gången låta pappa trumma lite och själv kolla in alla andra instrument på stället.

Vi har äntligen fått en dröm uppfylld genom vår fantastiska resa till Japan. Veckan Samuel och Sofie hade vårlov, åkte vi på en rundresa till landet vi verkligen velat se i många år. Nu kände vi att det var ett bra tillfälle när vi bor lite närmare och det var en perfekt resa. Vi alla vill åka dit igen!

Vi har bokat hemresa för sommaren. Fredag 4 juli (alt. lör 5 juli) landar vi i Stockholm. Roger blir hemma ca 3 veckor medan resten av familjen hoppas få njuta av svensk sommar fram till den 14 augusti.

 

080226

Här har vi haft en några "spännande" veckor med maid-intriger och lögner....som en malaysisk doku-såpa! Vårt andra försök att hitta en bra tjej, som kunde hjälpa oss med barnen och diverse hemmasysslor, lyckades tyvärr inte så bra. Nu har vi en tillfällig maid innan vi gör vårt tredje försök i april då en tjej som heter Alma skall börja hos oss. Samuel är dock lite skeptisk till henne, han tycker hon har så fult huvud(?!). Vi håller tummarna för att han kan "se förbi det" och se vilken gullig tjej (iallafall som vi fått intrycket, men vi har ju gått på två minor före så vi får väl se) det är!

Samuel har börjat på simskola. Går lite upp och ner. Ena gången tyckte han det var toppenroligt för att nästa gång, i tristess, ta några rejäla tuggor av flytbrädan och spotta ut bitarna i poolen för att se om dem skulle flyta. Då stod hans mamma strålande stolt vid poolkanten och tänkte "varför inte utöka simlektionerna till flera gånger i veckan istället för endast en gång!"

Vi ser fram emot ett jättetrevligt besök....Mia kommer flygande från Helsingfors den 29 februari. Så roligt!!!

Det verkar spöka hos oss. Händer konstiga saker som vi har svårt att förklara.....lampor som tänds, dörrhandtag som trycks ner, dörrar som stängs, saker som dyker upp där vi inte lagt dem...Men så länge som det verkar vara ett snällt spöke får vi väl dela med oss av våra 200 kvm som vi endast nyttjar en bråkdel av!

Den 30 mars ser det ut som om en gammal resedröm skall gå i uppfyllelse! Då bär det av till Japan för en veckas intensivresa där vi ska få uppleva Osaka, Kyoto och Tokyo. Vi längtar........

 

080122

En jul, ett nytt år och en datorkrasch senare......Nu är vi åter igång!!!

Sedan sist har vi......

.....lapat sol på en strand i Thailand. Sunwing Resort på Bangtao Beach kan vi varmt rekommendera till alla andra barnfamiljer!.......

......firat en annorlunda jul här i Kuala Lumpur. Tur att det blev regn- och åskoväder på julaftonkvällen så vi fick en chans att tända lite ljus och för någon sekund ana en känsla av jul.....

......firat in det nya året med delvis sjuk familj. Vi tar igen firandet ordentligt när nu det kinesiska nyåret står för dörren.....

......sagt hejdå till mormor, morfar, moster, morbror och kusiner. Vi ses till sommaren!

......åter kommit in i vardagen med skola, dagis, mycket jobb och resor (Roger), SPA-behandlingar, böcker vid poolen och shopping (Catinka).....om så vore, nej här har det faktiskt öppnats lite skolböcker!!!

De närmaste veckorna händer följande:

På fredag (25 januari) åker vi hela familjen på en kort men intensiv resa över helgen till Siem Reap (Kambodja) för att få uppleva tempelområdet Angkor Wat. Skall bli fantastiskt att få se!

Roger får en smak av Sverige när han kommer hem för en snabb visit den 28 januari. Han stannar i ca 4 dagar. Åh, vad han skall hamstra fullkornshavregryn till vår frukostgröt. Måste nog försöka ta en snack med Kamprad.....har han lingonsylt så kan han väl också sälja havregrynen!!!

Det kinesiska nyåret, som inleds den 7 februari, skall vi fira på ön Penang på landets västkust.

 

071209

Nu har moster Cia och kusinerna varit här i drygt en månad. I veckan kom även mormor och morfar. Idag flyger vi alla upp till Phuket i Thailand för lite sol och bad fram till den 21 december. Sedan blir det julfirande hemma i Kuala Lumpur.

Vi har sedan senaste nytt fått uppleva en ny sida av landet här; sjukvården! Alla 5 barnen blev magsjuka en efter en (en superhärlig tid - IRONI!!!!). Lillkusinen Melker, 9 månader, blev uttorkad rekordsnabbt (4 timmar) så det blev ambulans in till sjukhuset. Där blev det dropp i 1 dygn och hemgång efter 2 dygn. Efter denna upplevelse ser vi verkligen fram emot stranden i Thailand.....

Roger jobbar som vanligt mycket. Liksom vi andra ser han fram emot lediga dagar under en palm på en strand.

 

071025

Oj, vad tiden går fort! Ser att det var nästan en månad sedan det blev någon uppdatering här! Var tar tiden vägen.....? Men senaste nytt är iallafall:

Samuel har kommit in på den amerikanska skolan där vi otåligt väntat på en plats! Jippi!!! Igår var första skoldagen och på kvällen var Samuel så trött att han hann somna innan middagen kom på bordet.

Nu har vi nedräkning till morfar, moster Cia och kusinerna Erika, Maja och Melker kommer den 1 november. Skall bli så mysigt!

Haft inbrott hemma i stugan i veckan vilket var en jättetråkig händelse för hyresgästerna.

Roger har varit och jobbat i KL hela veckan (ovant att ha honom hemma på kvällarna) men på söndag bär det av till Indonesien i nästan en vecka så då är ordningen återställd.

 

070926

Roger är på bantnings... förlåt, konferensresa till Bangladesh mellan den 24 och 28 september.

Hela familjen åker till Bali på långhelg den 28 september. Kommer tillbaks till KL den 1 oktober. Det skall bli mysigt!

Den 12 oktober fortsätter sol- och badandet och familjen far, för några dagar, till den Malaysiska ön Langkawi på landets västkust.

Roger har sedan senaste "senaste nytt" besökt Beijing, Jakarta och Hanoi. Kommande resmål verkar bli Bangkok, snabb vända till Stockholm, Hanoi igen........

 

070904

Sofie är med i en kinesiskt tidning. Blev fotograferade tillsammans med sin kompis Nicole och en kinesisk flicka på det kinesiska bröllopet den 31 augusti. Se bilden på 
http://www.guangming.com.my/content.phtml?sec=193&sdate=&artid=200709012666

Samuel är bjuden på sitt första kalas här i Malaysia; Engla i Aman (huset bredvid vårt) fyller år den 10 september.

070827

Inbjudna till ett kinesiskt bröllop den 31 augusti på Renaissance Hotel i Kuala Lumpur. På självaste Merdeka, Malaysias nationaldag, och då nationen firar 50 år.

Samuel och Sofie skall börja på KidsCool den 3 september. Får se hur det skall gå........Samuel längtar iallafall efter både leksaker och andra barn!

Roger åker till Beijing den 4 september.